“Iedere week wandel ik met mijn wandelvrienden”

De 62-jarige Ryan woont in Wouw. Na zijn scheiding werd zijn wereld erg klein. Hij wilde nieuwe mensen leren kennen, bijvoorbeeld om samen te wandelen. Via Inwonersondersteuning Roosendaal werd hij gewezen op verschillende initiatieven. Inmiddels heeft Ryan enkele wandelvrienden leren kennen. Lees hier meer.

Contact met Inwonersondersteuning Roosendaal

Jarenlang is Ryan getrouwd geweest, maar het huwelijk strandde twee jaar geleden. Met zijn ex-vrouw heeft hij nooit kinderen gekregen, dus zijn wereld is best klein. Ryan houdt ontzettend van wandelen. Hij vertelt erover: “Ik wandel graag maar als ik aan het wandelen ben, mis ik een goed gesprek. Ik had al eens contact gehad met Inwonersondersteuning Roosendaal en belde hen weer. Ik gaf aan dat ik anderen wilde ontmoeten om samen te wandelen. De medewerker aan de lijn dacht met mij mee en wees mij op het initiatief Roosendaalse Vrienden.”

Wandelen en bijpraten

Roosendaalse Vrienden is een Facebook-groep waar je nieuwe vriendschappen kunt sluiten. Ryan: “Ik ging naar een activiteit van Roosendaalse Vrienden en had een leuke vriendschappelijke klik met Marianne. Marianne houdt net als ik van wandelen en dus spraken we regelmatig af. We doen ook mee aan georganiseerde wandeltochten in de regio. Hier leerden we Ruud en Sjaan kennen, een buurman en buurvrouw uit Roosendaal. Het klikte zó goed met z’n vieren, dat we een eigen wandelclub hebben opgericht. Iedere week wandel ik met mijn wandelvrienden. Daar kijk ik de hele week naar uit!”

Samen is leuker!

Herken jij je in het verhaal van Ryan en wil je ook graag anderen ontmoeten? Neem contact op met de medewerkers van Inwonersondersteuning Roosendaal. Samen bekijken we welke activiteiten bij jou passen. Bel naar 0165 750 050 of mail naar contact@ioroosendaal.nl. Je kunt ook naar één van onze inloopspreekuren in jouw wijk of dorp komen.