“Ik heb geen zorgen meer over geld”

Na haar scheiding is het voor Simone steeds lastiger om rond te komen. Ze verliest het overzicht over haar geldzaken en de grip op haar leven. Rekeningen stapelen zich op en de zorgen nemen toe. Simone besluit om haar zorgen bespreekbaar te maken en hulp te zoeken.

Simone woont samen met haar twee kinderen van 2 en 5 jaar oud in de wijk Kortendijk. Een plek waar ze ook zelf is opgegroeid en zich thuis voelt. Als verzorgende in de thuiszorg heeft ze een veeleisende baan die veel van haar tijd en energie vraagt. Na haar scheiding, een jaar geleden, begon ze de financiële druk sterk te voelen. Met één inkomen werd het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen.

Thuisadministratieloket

Op zoek naar hulp en een manier om haar financiële situatie te verbeteren, nam Simone contact op met Inwonersondersteuning Roosendaal. Ze werd in contact gebracht met een medewerker van het Thuisadministratieloket. “Gelijk na de eerste ontmoeting viel er een last van mijn schouders. Het was fijn om met iemand te praten over mijn geldzaken en geldproblemen. Stap voor stap hebben we alles op een rijtje gezet. Wat komt er binnen en wat gaat er maandelijks uit. Ik heb hier nu veel meer inzicht in. Ook weet ik waar ik op kan besparen, zodat ik soms wat geld overhoud om leuke dingen te doen met mijn kinderen.”

Inzicht in regelingen en subsidies

“Via het Thuisadministratieloket werd ik ook gewezen op verschillende regelingen en subsidies waarvoor ik in aanmerking kwam. Maar hoe vraag je al deze regelingen aan? Een medewerker van Bureau Sociaal Raadslieden heeft mij daarbij geholpen. Hierdoor heb ik nu iets meer ademruimte in mijn budget. Ik ben enorm blij dat ik de stap heb gezet en contact heb opgenomen met Inwonersondersteuning Roosendaal. Ik heb nu niet meer elke dag zorgen over hoe ik mijn rekeningen moet betalen. Het geeft mij en mijn kinderen stabiliteit en zekerheid”, aldus Simone.

Grip op je geldzaken

Herken jij je in het verhaal van Simone en wil je ook meer grip op jouw geldzaken? Neem dan contact op met Inwonersondersteuning Roosendaal. Van maandag t/m vrijdag kun je tussen 09.00 – 13.00 uur bellen naar 0165 750050 of kom langs tijdens de inloopspreekuren bij jou in de buurt.