“Ik heb mijn leven weer op de rit”

Anton is een échte Roosendaler, geboren en getogen in de Kroeven. Hij werkt vier dagen in de week als orderplanner bij een logistiek bedrijf. Drie jaar geleden is zijn vrouw overleden en sindsdien staat hij er alleen voor. Eten koken, wassen, de administratie doen, ineens moet hij alles zelf doen. Dat valt hem zwaar. De medewerker van Inwonersondersteuning Roosendaal begreep zijn situatie. Samen hebben ze gekeken naar oplossingen.

“Eigenlijk heb ik altijd een heel zelfstandig leven geleid samen met mijn vrouw Elly. Van kinderen is het niet gekomen omdat we elkaar pas later in het leven tegen kwamen. Maar samen hadden we het heel goed. We gingen geregeld een weekendje weg of lekker eten in de stad. Na haar overlijden viel ik in een gat. Het was stil in huis. Er was weinig om naar uit te kijken. Ik vond het heel lastig om hulp te vragen. Toch heb ik uiteindelijk gebeld naar Inwonersondersteuning Roosendaal. Dat gesprek voelde als een opluchting en heeft mijn leven in positieve zin veranderd.”

Durf om hulp te vragen

“Ik heb veel gehad aan de gesprekken met Nadine, de maatschappelijk werker. Zij heeft mij geholpen om weer grip te krijgen op mijn leven, maar ook op mijn geldzaken. Mijn vrouw deed altijd de administratie, daar heb ik echt geen verstand van. Daarom heb ik ook hulp gezocht bij de belastingaangifte via het belastingspreekuur in Parrotia. Ook kreeg ik tips van een medewerker van het Thuisadministratieloket. Sinds kort heb ik, via Wonen+, een wandelmaatje gevonden waar ik nu wekelijks mee afspreek in het bos. Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd maar misschien wel de allerbelangrijkste les was dat om hulp vragen, geen teken is van zwakte. Ik heb hierdoor mijn leven weer op de rit en voel mij ook minder alleen.”

Grip op je geldzaken

Herken jij je in het verhaal van Anton en wil je ook meer grip op jouw geldzaken? Neem dan contact op met Inwonersondersteuning Roosendaal. Van maandag t/m vrijdag kun je tussen 09.00 – 13.00 uur bellen naar 0165 750050 of kom langs tijdens de inloopspreekuren bij jou in de buurt.