“Ik vind het fijn om onder de mensen te zijn”

Hilda is 87 jaar oud en woont in Roosendaal. Met haar kleindochter Kim onderneemt ze veel leuks. Zo gaan ze iedere zaterdagochtend samen op pad, bijvoorbeeld voor een autorit, een ijsje, een kopje koffie of een wandeling. Doordeweeks zou Hilda ook graag wat meer onder de mensen zijn. Via Inwonersondersteuning Roosendaal kwam ze terecht bij Stamtafel Roosendaal. Lees er hier meer over.

Uitstapjes met kleindochter Kim

Kleindochter Kim springt vaak bij om haar oma te helpen. Ze is haar mantelzorger. Hilda: “Kim helpt mij één keer per week met de boodschappen. Daarnaast komt Kim iedere zaterdagochtend langs. Ze haalt mij op met de auto en dan gaan we een rondje rijden, bijvoorbeeld door Kalsdonk, de wijk waar ik ben opgegroeid. Of we rijden langs het huis waar ik vijftig jaar lang heb gewoond met mijn man Jan. Jan is tien jaar geleden overleden aan een herseninfarct. We gaan ook weleens samen op pad voor een ijsje, een kopje koffie of een wandeling in het Vrouwenhofpark. Ik kijk iedere week uit naar de zaterdagochtend, want dan kan ik met Kim op pad.”

Stamtafel Roosendaal

Hilda vervolgt: “Doordeweeks zou ik ook wel graag meer onder de mensen zijn. Via Inwonersondersteuning Roosendaal kwamen we uit bij Stamtafel Roosendaal. Ik ga nu één of twee keer per week naar de Stamtafel in Buurtcentrum Kalsdonk. Ik vind het fijn om onder de mensen te zijn, oude verhalen over Kalsdonk op te halen en ik vind het leuk om met anderen een koffietje te drinken en te praten. Soms zijn er ook activiteiten waar je aan mee kunt doen, zoals schilderen en andere workshops.”

Samen is leuker!

Herken jij je in het verhaal van Hilda en wil je ook graag anderen ontmoeten? Neem contact op met de medewerkers van Inwonersondersteuning Roosendaal. Samen bekijken we welke activiteiten bij jou passen. Bel naar 0165 750 050 of mail naar contact@ioroosendaal.nl. Je kunt ook naar één van onze inloopspreekuren in jouw wijk of dorp komen.