“Join Us heeft ons bij elkaar gebracht”

Jordy en Peter hebben als gezamenlijke passie basketbal en gamen. Via Join Us kwamen ze met elkaar in contact. Nu spreken ze elke maand af om samen iets te doen. Soms een potje Fortnite, een bioscoopje pakken of basketballen op het plein. Beiden kijken hier naar uit. Zonder Join Us hadden ze elkaar nooit ontmoet.

Mezelf zijn

Jordy: “Ik vind het lastig om op mensen af te stappen en een gesprek te beginnen. Dit komt ook door mijn verstandelijke beperking waar ik mee geboren ben. Een jaar geleden zat ik heel veel thuis en voelde ik mij soms best eenzaam. Dat maakte mij somber. Een leraar op school gaf mij informatie over Join Us. Na een lange tijd heb ik uiteindelijk contact opgenomen. De eerste ontmoeting met de groep van Join Us was een opluchting. Ik zag er enorm tegenop, maar merkte dat ik hier gewoon mijzelf kon zijn. Met Peter had ik direct een klik. Ik zie hem een beetje als mijn grote broer.”

Goud waard

Peter: “Mensen denken altijd dat ik alles goed voor elkaar heb, maar ik ben vaak onzeker. Veel vrienden heb ik niet. Maar sinds ik deelneem aan Join Us heb ik wel geleerd hoe je vrienden kunt maken. Jordy is één van die vrienden. We hebben dezelfde humor en lachen heel wat af. Jordy heeft een beperking maar in ons contact speelt dit geen rol. We zijn gelijkwaardig aan elkaar. Deze zomer gaan we samen een paar dagen naar Zeeland op een camping. Dat heb ik nog nooit gedaan, maar gaat zeker goed komen. Deze vriendschap is voor mij goud waard!”

Samen is leuker!

Herken jij je in het verhaal van Jordy en Peter en wil je ook graag anderen ontmoeten? Neem contact op met de medewerkers van Inwonersondersteuning Roosendaal. Samen bekijken we welke activiteiten bij jou passen. Bel naar 0165 750 050 of mail naar contact@ioroosendaal.nl. Je kunt ook naar één van onze inloopspreekuren in jouw wijk of dorp komen.