“Met mijn spaarpotje ben ik goed voorbereid”

Afgelopen zomer werd Kiki 18 jaar oud. Ineens was ze verantwoordelijk voor haar eigen geldzaken en zorgverzekering. Maar ze had geen idee wat ze nu eigenlijk allemaal moest regelen. Ze nam contact op met Inwonersondersteuning Roosendaal om meer inzicht hierin te krijgen.

“Mijn eerste baantje, mijn eerste vriendje, een vervolgopleiding, het aanvragen van DigiD, zorgverzekering, zorgtoeslag, en het regelen van bankzaken … er kwam echt veel op mij af toe ik 18 werd. Natuurlijk kon ik bij mijn ouders terecht, maar ik vond het ook fijn om zelf dingen te regelen. Via Inwonersondersteuning Roosendaal kwam ik bij het Jongeren OntmoetingsCentrum (JOC) in contact met Demi. Het was echt fijn om met haar de vragen te bespreken waar ik tegenaan liep. Ze wees mij ook op de website Kwikstart.nl met hele nuttige informatie wat je allemaal moet regelen.”

Spaarpotje

“Sinds kort werk ik bij de Jumbo aan de kassa. Dat verdient best lekker. Ik geef mijn geld gemakkelijk uit, bijvoorbeeld aan kleding of een avondje stappen. Toen mijn laptop laatst stuk ging, had ik geen geld voor een nieuwe. Ik heb geleerd dat het belangrijk is om een spaarpotje te hebben. Er kunnen altijd onverwachte dingen gebeuren die geld kosten.”

Geld voor later

“Dit jaar ben ik gestart aan de lerarenopleiding Pabo. Ik wil later heel graag voor de klas staan. Met de studiefinanciering en mijn baantje heb ik voldoende geld. Zeker nu ik nog thuis woon bij mijn ouders. Voorlopig vind ik het prima zo. Als ik op mezelf wil gaan wonen, dan moet ik echt nog wat meer sparen. Misschien dat ik met het geld dat ik van de belastingdienst terugkrijg, een buffertje ga opbouwen voor later. Daarmee ben ik straks goed voorbereid op de toekomst.”

Grip op je geldzaken

Herken jij je in het verhaal van Kiki en heb je vragen over jouw geldzaken? Neem dan contact op met Inwonersondersteuning Roosendaal. Van maandag t/m vrijdag kun je tussen 09.00 – 13.00 uur bellen naar 0165 750050 of kom langs tijdens de inloopspreekuren bij jou in de buurt.