“Redden we het wel na ons pensioen?”

Hans (65) en Annie (64) maken zich zorgen over hun financiën. Over een paar jaar bereiken ze de AOW-gerechtigde leeftijd en stoppen ze met werken. Maar moeten ze dan niet flink inleveren op hun inkomen, vooral nu de kosten in het levensonderhoud zo toenemen? Hans en Annie vertellen er meer over.

Hans en Annie wonen in Roosendaal en hebben twee volwassen zoons van 30 en 32 jaar oud. Hans werkt als installateur en Annie is receptioniste. Ze vinden het beiden nog leuk om te werken, maar over een paar jaar bereiken ze de AOW-gerechtigde leeftijd. Ze kunnen dan stoppen met werken en genieten van hun pensioen. Ze maken zich alleen zorgen, want hebben ze na hun pensioen wel voldoende inkomen om rond te komen? Lees meer.

Spaargeld gebruiken

Hans: “We merken dat we de laatste jaren steeds wat meer geld uitgeven. De boodschappen zijn duurder geworden. Voorheen betaalden we nog geen € 100 voor de weekboodschappen, maar tegenwoordig komen we vaak aan € 130. De benzineprijzen zijn enorm gestegen, dus de auto vol tanken is ook geen lolletje meer. We sparen niet veel. En in sommige maanden, wanneer we bijvoorbeeld de gemeentelijke belastingen moeten betalen, moeten we ons spaargeld gebruiken.”

Zenuwachtig van hoge kosten

Annie valt Hans bij: “De duurdere boodschappen, de hogere benzineprijzen en wie weet gaan de gasprijzen ook weer omhoog. We hebben geldzorgen en ik word er zenuwachtig van. Als dit zo doorzet, dan kunnen we ons niet redden wanneer we met pensioen gaan … Een kennis vertelde ons over Inwonersondersteuning Roosendaal, om hier onze zorgen te delen en advies te vragen. We namen contact op en planden een afspraak in.”

Thuisadministratieloket

“De medewerker van Inwonersondersteuning Roosendaal hoorde ons verhaal aan en dacht met ons mee. Ze gaf tips en deelde handige websites met ons, bijvoorbeeld Mijnpensioenoverzicht.nl. Ook vertelde ze over Thuisadministratieloket Roosendaal. Hier werken mensen die jou helpen inzicht te krijgen in wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Ook hebben ze tips om geld te besparen en weten ze van welke financiële regelingen je gebruik kunt maken”, aldus Hans. Annie vertelt: “We zijn op het spreekuur in Parrotia geweest. De medewerker heeft ons heel goed geholpen. We hebben weer wat meer vertrouwen in onze financiële situatie.”

Geldzorgen? Durf advies te vragen

Herken jij je in het verhaal van Hans en Annie? Steeds meer mensen hebben geldzorgen, ook in Roosendaal. Blijf er niet mee rondlopen, maar trek aan de bel. Vraag advies aan de medewerkers van Inwonersondersteuning Roosendaal. Samen brengen we jouw financiële situatie in kaart en gaan we op zoek naar passende hulp. Je staat er niet alleen voor! Neem contact op.