Huiselijk geweld

Als familieleden of anderen in de huiselijke kring geweld gebruiken, is dat huiselijk geweld. Dat kan fysiek, seksueel of psychisch zijn. Veel mensen schamen zich. En trekken daarom niet aan de bel. Maar praten is het begin van een oplossing.

Onze professionals bieden een luisterend oor. We nemen de tijd om naar je te luisteren. Rustig en zonder te oordelen. Je houdt altijd zelf de regie. Misschien besluit je jouw partner te verlaten. Of om aangifte te doen. Dan helpen wij u om dit goed én veilig te doen. Samen met jou zorgen we dat het geweld stopt.

Training ‘In je kracht’

Vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld en agressie in hun relatie hebben vaak behoefte om daarover te praten met lotgenoten. Deze vrouwen kunnen deelnemen aan de training ‘In je kracht’. Lees er meer over.

Ben je slachtoffer of dader van huiselijk geweld? Merk je dat iemand in jouw omgeving mishandeld wordt? Kom in actie, ook bij twijfel.

Ben je direct in gevaar? Bel dan altijd 112.

Bel Veilig Thuis op 0800-2000 voor advies en hulp (24/7 bereikbaar). Chatten kan ook (ma t/m vr van 9.00-17.00 uur).

Voor kinderen jonger dan 18 jaar is er de Kindertelefoon. Bel 0800-0432 (elke dag tussen 11.00 – 21.00 uur) of chat via de website.

Tussen 18-23 jaar? Gebruik dan de chatfunctie op JouwGGD (ma t/m vr van 14.00 – 22.00 uur, za en zo van 18.00 – 20.00 uur).

Lukt het je niet om te bellen? Dan kun je terecht bij de apotheek door ‘masker 19’ te zeggen. Dan komt er altijd actie voor hulp. Als je alleen bent, belt de apotheker samen met jou naar Veilig Thuis om samen te kijken hoe je geholpen kunt worden. Als de pleger in de buurt is, dan belt de apotheker zelf naar Veilig Thuis. Jouw naam, adres en geboortedatum worden doorgegeven. Veilig Thuis gaat vervolgens met politie in overleg welke vervolgstap het meest passend is en wie wat doet.

Staat de informatie er niet bij? Of kom je er niet uit?

Neem dan contact op met een medewerker inwonersondersteuning Roosendaal

Bel ons op:
0165 750050
Kom naar een
inloopspreekuur
of via het
contactformulier

Contact

  • Vul onderstaand formulier in en binnen twee werkdagen nemen we contact met je op