Welzijn op Recept

Vind een leuke activiteit of vrijetijdsbesteding

Heb je (lichamelijke) klachten en wil je graag iets doen om je beter en sterker te voelen? Maar weet je niet hoe? Vraag dan bij jouw huisarts een doorverwijzing naar Welzijn op Recept! Eén van de welzijnscoaches helpt je bij het vinden van een leuke én passende activiteit.

Welzijn op Recept Inwonersondersteuning Roosendaal

Wat is Welzijn op Recept?

Dingen doen die je leuk of ontspannend vindt, kunnen ervoor zorgen dat je je lichamelijk beter voelt. Bijvoorbeeld door een (nieuwe) hobby te ontdekken, te bewegen of door mensen te ontmoeten. Soms is het lastig om hier alleen mee aan de slag te gaan. Een welzijnscoach helpt je hierbij.

Hoe werkt het?

Welzijn op Recept kan enkel ingezet worden op verwijzing van een huisarts die is aangesloten bij Welzijn op Recept (zie onderaan pagina). De huisarts of praktijkondersteuner verwijst je door naar de welzijnscoach. De welzijnscoach neemt binnen 10 werkdagen contact met je op om een afspraak te plannen.

Wat doet een welzijnscoach?

In één of meerdere gesprekken bespreek je met de welzijnscoach wat je wilt gaan doen. De welzijnscoach weet precies wat er in de buurt te doen is en helpt om een activiteit te vinden die bij jou past. Vind je het fijn dat de coach de eerste keer met je meegaat, dan is dat ook mogelijk. De welzijnscoach helpt en begeleidt jou in het hele proces.

Kost een welzijnscoach geld?

De gesprekken met de welzijnscoach zijn gratis. Het kan wel zijn dat de activiteit die je kiest geld kost. Bijvoorbeeld lid worden van een sportvereniging. Samen met de welzijnscoach kijk je wat bij jouw situatie past.

Verwijzing

De verwijzing naar Welzijn op Recept verloopt altijd via een huisarts of praktijkondersteuner. Je kunt je hiervoor niet zelf aanmelden. Onderstaande huisartsen zijn aangesloten bij Welzijn op Recept.

Huisartsen die nog niet zijn aangesloten, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Inwonersondersteuning Roosendaal.

Aangesloten huisartsen Welzijn op Recept:

Bekijk onderstaande kaart met alle aangesloten huisartsen van Welzijn op Recept Roosendaal. Klik op de kaart om deze in een volledig scherm te openen.